Screen Shot 2014-06-23 at 10.24.59 PM

Με την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι κάρτες διαρκείας του μπάσκετ είναι στη διάθεση του κόσμου. Το blog θα σας δώσει 6 λόγους για τους οποίους αν είσαι πραγματικός Παναθηναϊκός και όχι πανηγυρτζής ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τις προμηθευτείς. Η απόφαση είναι δική σας φυσικά, αλλά  πριν καταλήξετε, διαβάστε τους και ξανασκεφτείτε το! Σας προτείνω να δώσετε μάλιστα και ιδιαίτερη έμφαση στο νούμερο 3.

Και δεν υπάρχουν δικαιολογίες όπως το οικονομικό και η πίεση χρόνου, καθώς οι τιμές τους απευθύνονται σε όλες τις τσέπες και έχετε 3 μήνες!!! να το… πάρετε απόφαση.

1. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ

Αναφέρομαι σε πρώτο πληθυντικό διότι οι Γιαννακόπουλοι είναι η οικογένεια που ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ όλων των Παναθηναϊκών. Είτε με Παύλο, είτε με Θανάση, είτε με Δημήτρη στο τιμόνι, το μπάσκετ ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ. Η αμέτρητη αγάπη τους για την ομάδα σε συνδυασμό με τα ιδανικά και ιδεώδη που εκπροσωπούν τον καθέναν μας, είναι αυτά που κάθε χρόνο μας κάνουν να φουσκώνουμε από υπερηφάνια που είμαστε Παναθηναϊκοί.

2. ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Το μπάσκετ έχει ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά που αν δεν πάρουμε ότι κύπελλο κυκλοφορεί θεωρούμε ότι κάτι λείπει… Παραδοσιακά ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ήταν έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους, αλλά αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια έχει ξεπεράσει και τις προσδοκίες και τη λογική! Αντρίκιοι τίτλοι και ατελείωτες διακρίσεις που ακόμα και στις συνειδήσεις των αντιπάλων έχει εδραιωθεί ότι αυτή η ομάδα είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

3. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (που σε κάποιους δεν αρέσει!!!)

Με το πάρτυ στον 5ο τελικό ολοκλήρωσε 2 αγωνιστικές χρονιές έχοντας τα ηνία της ομάδας στα χέρια του. Η αποχώρηση του Ζοτς και το τεράστιο φορτίο των επιτυχιών του τμήματος, έκανε τους περισσότερους να αμφιβάλλουν για τη νέα εποχή. Η αμβισβήτηση (σχεδόν σε κάθε κίνηση του) πρέπει να έγινε μέρος της καθημερινότητας του. Από τη πρώτη μέρα και τη πρόσληψη του Πεδουλάκη μέχρι τη μουρμούρα για την απομάκρυνση του τον Μάρτιο και από την απόκτηση του Λάσμε και τη πλακίτσα για το 5αρι από τη Γκαμπόν, μέχρι σήμερα και τα κλάματα που δεν θα αγωνίζεται πλέον στον Εξάστερο η αμφισβήτηση καλά κρατεί. Κάποιοι γελοίοι και βέβηλοι της ιστορίας μίλησαν ακόμα και για λευκή πετσέτα… Τι να πεις? Ευτυχώς εμείς εδώ δεν ανήκουμε σε αυτούς και γράψαμε την αλήθεια από την αρχή.

Ο Δημήτρης από τη πλευρά του απάντησε όπως έπρεπε σε όλους. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες του εγχειρήματός του, στις λεπτομέρειες δεν πήγαμε στα δύο F4 σε Λονδίνο και Μιλάνο και τα έβαλε με τον Μπερτομέου και το σύστημα όταν και όπως έπρεπε, προασπίζοντας τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού όσο κανείς άλλος. Περισσότερο όμως και από τις επιτυχίες και τους τίτλους αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος , είναι ότι ακόμα και όταν κάνει λάθη έχει τη δύναμη και τα αβγά να τα παραδέχεται. Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν μπορείς να κάνεις αυστηρή αυτοκριτική σημαίνει ταυτόχρονα ότι βαδίζεις και στο σωστό δρόμο.

Στις εγχώριες διοργανώσεις έβαλε μάλιστα και άλλα κόλπα στο μενού, χωρίς μάλιστα να του πιστώνεται αυτό που δικαιωματικά του αναλογεί. Αναφέρομαι σε κατορθώματα που ούτε επί Παύλου και Ζοτς δεν είχαν συμβεί και τώρα περνάνε κάπως στα ψιλά! Η περσινή σκούπα με μειονέκτημα έδρας και το φετινό έχασα το πλεονέκτημα στη σειρά των τελικών αλλά τελικά πάλι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ, δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και είναι μάλλον η καλύτερη παρακαταθήκη για τη συνέχεια στο έργο του. Καλό θα ήταν να το αξιολογήσει και ο κόσμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να μην μπαίνει στη λογική που του πουλάνε τα διάφορα αντικειμενικά και μη ΜΜΕ. Ο Δημήτρης και το επιτελείο του μάλλον ξέρουν καλύτερα από τους διάφορους προπονητές της εξέδρας και του internet και οι αλεπάλληλες φάπες σε Ελληνικό, ΟΑΚΑ και ΣΕΦ που μετονομάστηκαν σε δύο συνεχόμενα double επί προεδρίας του μιλάνε από μόνα τους και αποδεικνύουν του γραφόμενου το αληθές.

 4. Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ

Ο νέος προπονητής της ομάδας συγκεντρώνει μόνο θετικά σχόλια για τις ικανότητές του και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο συνεχιστή μιας ήδη διαμορφωμένης Παναθηναϊκής μπασκετικής φιλοσοφίας. Βασίζεται στη σκληρή δουλειά, έχει μεγάλες εμπειρίες σε επίπεδο κορυφής, έχει πάρει πολλούς τίτλους και πρέπει να στηριχτεί από τον κόσμο. Όχι σε επίπεδο κουβέντας αλλά με μαζική και συνεχή παρουσία στο γήπεδο. Έχει έρθει ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ πολλές φορές και ξέρει καλά τι σημαίνει ο έκτος παίχτης του Παναθηναϊκού. Θα είναι πολύ ξενερωτικό και θα του κάνει πιο δύσκολο το έργο του, αν αγωνίζεται σε ένα κλειστό με λίγο κόσμο και χωρίς τον παλμό που περιμένει από την κερκίδα…

5. ΟΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ – ΦΩΤΣΗΣ

Η Ελληνοποίηση του ρόστερ που τόσο τρόμαξε κάποιους, θα βασιστεί και θα χτιστεί πάνω σε αυτούς τους 2 μύθους του Ελληνικού μπάσκετ. Πλησιάζοντας στη δύση της καριέρας τους έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν στην επόμενη γενιά αυτά που οι ίδιοι πήραν από τους προκατόχους τους. Θεωρώ αυτονόητο ότι αυτό πρέπει να γίνει όπως τότε, σε γεμάτα γήπεδα! Όλα θα εξαρτηθούν και θα κριθούν από την χημεία της ομάδας, την αρμονία στις σχέσεις και τη δική μας στήριξη! Μαζί τους και μαζί με πολλούς άλλους παιχταράδες που έχουν τιμήσει και τιμηθεί με το τριφύλλι στο στήθος, έχουμε αλλάξει το ρου της ιστορίας. Θα αποτελέσει ατόπημα για την ιστορία μας να τους αφήσουμε φέτος μόνους τους!

6. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ

Με οδηγό το παράδειγμα της περσινής χρονιάς τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ, ακόμα και ο πιο δύσπιστος πρέπει να καταλάβει τη δυναμική του κόσμου μας και την ώθηση που αυτός δίνει με την παρουσία του στο γήπεδο. Επειδή όμως για το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο, θα σταθώ μόνο στα πιο πρόσφατα παραδείγματα στα δύο μεγάλα σπορ. Τι σήμαινε δηλαδή για τα πιτσιρίκια της μπάλας η μοναδική στήριξη του κόσμου σε κάθε ματς και τι αποτελέσματα έφερε τελικά, σε μια χρονιά που πριν αρχίσει ελάχιστοι πιστεύανε αυτά που τελικά γίνανε. Και για να επιστρέψω στο μπάσκετ, φέτος για πρώτη φορά σε αγώνα με τον γαύρο, το κλειστό δεν γέμισε και μάλιστα 2 φορές στους τελικούς της Α1. Συμπέρασματικά, όταν το ΟΑΚΑ είναι όπως πρέπει σε Κύπελλο, Πρωτάθλημα και Ευρώπη ο νικητής είναι πάντα ο ίδιος, όσα χρόνια και να παίζουμε. Όταν ο κόσμος απέχει μπορεί να καταδικάσει την ομάδα ακόμα και στην απώλεια τίτλων…

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!

* Για όσους  λοιπόν θέλουν να ανανεώσουν ή να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ από τα φιλικά μέχρι τις απονομές, οι τιμές και τα σημεία πώλησης αναφέρονται αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

 

Advertisements