Η Μ. Τετάρτη θα μπορούσε να μετονομασθεί και σε Μαγική Τετάρτη για κάθε Παναθηναϊκό αν κάναμε και το break στη Μόσχα…

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή λοιπόν:

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν γινόταν να φανεί ασυνεπής στο ραντεβού με την ιστορία. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά συνολικά. Σε ένα γήπεδο που κόχλαζε και τη Θ.13 να δίνει ρεσιτάλ, η Ο-ΜΑ-ΔΑ του Αναστασίου πήρε πανάξια το εισητήριο του τελικού της 26ης Απριλίου ρίχνοντας μόνο τρία γκολ στα φίδια της Κρήτης. Την εικόνα του αγώνα αποτύπωσε καλύτερα από κάθε άλλον ο προπονητής τους, Σα Πίντο ο οποίος δήλωσε μετά τον αγώνα: «Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έτρεχαν σαν μοτοσυκλέτες και εμείς σαν ποδήλατα».

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!!!

Κάθε Παναθηναϊκός σε όλη τη γη νιώθει περήφανος για τα κατορθώματα αυτής της ομάδας που γιγαντώθηκε σε χρόνο μηδέν και το άλλο Σάββατο θα είναι και Κυπελλούχος για το 2014!

Λίγο αργότερα στη Μόσχα χάθηκε η τεράστια ευκαιρία να πάρουμε το πλεονέκτημα από τους Ρώσους από το πρώτο παιχνίδι. Η ήττα στη παράταση με 77-74 έδειξε βέβαια ότι οι διαφορές των 2 ομάδων είναι μικρές αλλά αν ο Διαμαντίδης είχε καθαρό μυαλό, θα είχαμε κάνει και το 1-0 στη σειρά. Με το σκορ στο 62-67 από τις 2/2 του Λασμέ με 2’52» πριν το τέλος το τέλος της κανονικής διάρκειας οι Ρώσοι είχαν μπλοκάρει επιθετικά και χρειάστηκαν κάτι μαγικά του Γουίμς για να πάει το σκορ στο 72-72. Στη τελευταία επίθεση όμως ο Διαμαντίδης έμεινε πολύ ώρα με την μπάλα στα χέρια, δεν έκανε ποτέ το ντράϊβ που περιμέναμε και πάσαρε τελικά στον Μπράμος ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει ένα σκοτωμένο σουτ στη λήξη του χρόνου. 

Και εκεί όμως πετάξαμε την ευκαιρία να πάρουμε τον αγώνα. Με τις 2 ομάδες να είναι άστοχες στο ξεκίνημα, το καλάθι του Ράϊτ μας έβαλε μπροστά με 72-74 και με την ΤΣΣΚΑ άποντη ακόμα ο Διαμαντίδης πήγε στις βολές 3’40» πριν τη λήξη. Ήταν άστοχος όμως και στις 2! και παρόλο που η ΤΣΣΚΑ ήταν ξανά άστοχη και με τον χρόνο να κυλάει υπέρ μας επέλεξε άλλο ένα σκοτωμένο τρίποντο από τα 8 μέτρα, μετά το ριμπάουντ του Γκιστ. Στη τελευταία επίθεση της παράτασης deja vu με τραγική επιλογή για την ισοφάριση με τρίποντο-τούβλο…

Κάπως έτσι χαρίσαμε τη νίκη με τον αρχηγό να υποχρεούται πλέον τη Παρασκευή να οδηγήσει τη σειρά στο 1-1 πριν αυτή μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ

 

Advertisements