Ο Μάνταλος, ο Γιάχος και η τουαλέτα… 

Διατροφή & Γεύματα Για Μυική Γράμμωση

Διατροφή & Γεύματα Για Μυική Γράμμωση

Διαβάστε και γελάστε με τους διαλόγους που έλαβαν χώρα στο δικαστήριο και έφεραν την αθώωση Πόλντο και γεροξεκούτη λόγω αμφιβολιών:

Από τους βασικούς μάρτυρες λοιπόν, ήταν ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Γιάννης Καϋμένάκης, ο οποίος κατέθεσε τα εξής: «Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. Με ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος».

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον εισαγγελέα:

Εισαγγελέας: Εάν ήθελε να τους επηρεάσει, δεν θα μπορούσε να το κάνει πριν από τον αγώνα;

Καϋμενάκης: Δεν ξέρω. Υπάρχουν βέβαια και τα τηλέφωνα.

Εισαγγελέας: Είναι γνωστά τα τηλέφωνα των διαιτητών;

Καϋμενάκης: Ναι, είναι γνωστά.

Εισαγγελέας: Είναι γνωστά και τα μέρη που συχνάζουν οι διαιτητές;

Καϋμενάκης: Όχι, αυτό δεν το ξέρω.

Εισαγγελέας: Ο κύριος Μαρινάκης και ο κύριος Θεοδωρίδης δεν θα έπαιρναν μέτρα ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί εάν ήθελαν να επηρεάσουν τους διαιτητές;

Καϋμενάκης: Δεν ξέρω, τι να σας πω;

Εισαγγελέας: Είναι συνηθισμένο να διαμαρτύρεται κάποιος στο όριο του ανεκτού;

Καϋμενάκης: Συνηθισμένο είναι.

Εισαγγελέας: Θα μπορούσατε να είχατε αδικηθεί και χωρίς αυτήν την παρέμβαση;

Καϋμενάκης: Ναι, θα μπορούσαμε.

Εξάλλου, ο Γιάννης Καϋμενάκης ρωτήθηκε: «Θεωρείτε ότι η φράση ‘παίξτε 50%-50% και μη φοβάστε τίποτα’ συνιστά έμμεσο επηρεασμό;» και απάντησε: «Όχι, δεν συνιστά».

Οι καταθέσεις των διαιτητών

Ο Σταύρος Μάνταλος, επιπρόσθετος βοηθός του τελικού, ανέφερε: «Ο κ. Μαρινάκης κι ο κ. Θεοδωρίδης μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Μας είπαν να παίξουμε 50-50 και φύγανε. Είναι κάτι που συνηθίζεται. Όλοι οι πρόεδροι το ίδιο κάνουν. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εγώ προσωπικά το πήρα ως ευχή. Δεν το θεώρησα μεμπτό. Γι’ αυτό και δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Το 1ο ημίχρονο είχε μία απολύτως φυσιολογική ροή. Δεν βρίσκω κάποιον λόγο για να ερχόταν κάποιος να διαμαρτυρηθεί».

Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον έτερο επιπρόσθετο βοηθό, Σταύρο Τριτσώνη: «Γιατί σας είπε μην φοβάστε τίποτα; Φοβόσασταν κάτι; Εγώ, όταν θα σας έβλεπα στον δρόμο και θα σας χαιρετούσα, θα σας έλεγα μην φοβάστε;.

Είναι μία συνηθισμένη έκφραση. Δεν είναι κάτι επιλήψιμο. Στο ματς έγινε ένα σημαντικό λάθος, το οποίο από τη θέση που ήμουν εγώ δεν μπορούσα να το δω. Έτσι όπως λειτουργεί όλο το πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τον πόλεμο που δεχόμαστε από τα ΜΜΕ θεωρώ ότι είμαστε ήρωες».

Ο Αντώνης Καρατζίκας, βοηθός διαιτητή του τελικού, σημείωσε: «Όταν ήρθαν, εγώ ήμουν τουαλέτα. Δεν τους είδα να μπαίνουν. Τους είδα μόνο να βγαίνουν. Αυτό που είπαν, πάντως, είναι κάτι κοινό».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε «για ποιον λόγο ήρθε στο ημίχρονο (σ.σ. ο Βαγγέλης Μαρινάκης)» και απάντησε: «Υποθέτω ότι ο κ. Μαρινάκης ήρθε στο ημίχρονο γιατί δεν είχε έρθει να μας ευχηθεί πριν από το αγώνα».

Γιάχος: «Δεν προσπάθησε να μας επηρεάσει»

«Αθωωτικός» για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, ο οποίος δήλωσε αρχικά: «Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήρθαν ο κύριος Μαρινάκης, ο κύριος Θεοδωρίδης, μαζί με τον κύριο Μπουτζιώλη, που ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού. Ήρθαν και οι τρεις μαζί. Ο κύριος Μαρινάκης μάς είπε ‘ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα’. Όλοι οι πρόεδροι τα ίδια λένε. Με το 50-50 εννοούσε να σφυρίζω ό,τι βλέπω. Είναι μία έκφραση και συνηθίζεται. Συνήθως οι πρόεδροι έρχονται στην αρχή και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο, ρωτήστε τον ίδιο».

Και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις…

Εισαγγελέας: Επηρεαστήκατε από τα λόγια του;

Γιάχος: Εμένα δεν με επηρεάζει τίποτα.

Εισαγγελέας: Με αυτό που σας είπε, μήπως διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματά σας;

Γιάχος: Όχι, δεν μπορώ να το εκλάβω ως διαμαρτυρία.

Εισαγγελέας: Στο φύλλο αγώνα γιατί δεν το γράψατε;

Γιάχος: Γράφουμε στο φύλλο αγώνα ό,τι είναι σημαντικό. Αυτό ήταν συνηθισμένο.

Εισαγγελέας: Στο 2ο ημίχρονο, η διαιτησία σας πως ήταν;

Γιάχος: Θεωρώ ότι έκανα ένα λάθος. Εννοείται ανθρώπινο. Και τιμωρήθηκα γι’ αυτό για 4 μήνες.

Εισαγγελέας: Πώς μπήκαν μέσα οι κύριοι κύριοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης;

Γιάχος: Ο αστυνομικός απ’ έξω μας ρώτησε εάν επιτρέπουμε να μπει μέσα ο κύριος Μαρινάκης και εμείς το επιτρέψαμε. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να μας επηρεάσει.