Δεκέμβριος 1971

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο…

PAO_Intercontinental

Ο πρώτος αγώνας με τους Ουρουγουανούς έγινε ένα βροχερό απόγευμα της 15ης Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός προηγείται με γκολ του Τότη στο 48ο λεπτό, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Αρτίμε ισοφαρίζει. Παρά τις πολλές κλασικές ευκαιρίες και τα 2 δοκάρια το σκορ δεν άλλαξε και ο αγώνας λήγει 1-1.. Οι παίκτες της Νασιονάλ μάλιστα επιβεβαίωσαν μάλιστα και τη φήμη τους καθώς σε ένα από τα πολλά δολοφονικά τους μαρκάρισματα, ο Μοράλες σπάει το πόδι του Γιάννη Τομαρά, θέτοντας τέλος σε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Καμάρας, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς.
  • ΝΑΣΙΟΝΑΛ: Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάσνικ, Ουμπίνια, Μοντέρο Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίγια, Εσπάραγκο, Μανέιρο, Αρτίμε, Μοράλες.

Ο επαναληπτικός γίνεται δύο εβδομάδες αργότερα στο φλεγόμενο στο Σεντενάριο. (Άγνωστα μονοπάτια ε?)

Η  Νασιονάλ επικρατεί με 2-1 τον Παναθηναϊκό και ανακηρύσσεται κορυφαία ομάδα του πλανήτη για το 1971. Τα γκολ σημειώνουν πάλι οι σκόρερ του πρώτου αγώνα, Αρτίμε και Φυλακούρης…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

  • ΝΑΣΙΟΝΑΛ: Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάσνικ, Ουμπίνια, Μοντέρο Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίγια, Εσπάραγκο, Μανέιρο, Αρτίμε, Μαμέλι.
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Μητρόπουλος, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Καμάρας, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς.

Advertisements